Noi liste cu dosare aprobate în cadrul Programelor Casa Verde Fotovoltaice, Stații de reîncărcare cu putere normală și Piste pentru biciclete publicate pe site-ul AFM

Data publicarii : 04 Mar 2024

COMUNICAT DE PRESĂ                                                                              București, 4 martie 2024

În urma aprobării bugetului de venituri și cheltuieli al Administrației Fondului pentru Mediu pentru anul 2024, în ședința Comitetului de Avizare, din 04 martie 2024, Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat, pe site-ul instituției, noi liste cu dosarele aprobate.

”Așa cum am promis săptămâna trecută, astăzi, a fost aprobată de către Administraţia Fondului pentru Mediu o listă cu 49.331 de beneficiari ai Programului Casa Verde Fotovoltaice – persoane fizice care depuseseră dosarele în sesiunea 2023. În acest moment, instalatorii pot demara procedurile de instalare a panourilor fotovoltaice pentru toate persoanele fizice care au fost declarate eligibile. Avem un buget record de 2 miliarde de lei și ne dorim pentru 2024 condiții mai flexibile de participare care să îl facă mai accesibil și să permită mai multor persoane să se alăture inițiativei de producție de energie verde”, a declarat ministrul mediului apelor și pădurilor, Mircea Fechet.

Totodată, în cadrul Programului Stații de reîncărcare cu putere normală a fost publicată o nouă listă care conține 76 de dosare acceptate în valoare de 75.031.547,49 lei.

De asemenea, în cadrul Programului de realizare a pistelor pentru biciclete a fost publicată o nouă listă conținând 59 dosare acceptate în valoare de 353.773.767,09 lei.

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul AFM la secțiunile aferente programelor.

 

Direcția Comunicare