Elevii Liceului Tehnologic „Vasile Cocea”, din  Moldovița, în parteneriat cu  Ocolul Silvic Moldoviţa, au organizat Simpozionul “Moldoviţa – natură, suflet, imagine”, în ”Luna plantării arborilor”.

 

Cu această ocazie, s-au prezentat lucrări ştiinţifice, date statistice și strategii, dar, conform celor afirmate de organizatori, totodată s-a spus “povestea lemnului cald şi mântuitor”, s-a cântat ”cântecul pădurii-sfetnic şi scăpare”, în ”jocul nevinovat al copiilor cu glas de izvoare”, dar mai ales s-a conștientizat faptul că ”fiecare dintre noi decide, într-un fel sau altul, viitorul naturii”.

Concluzia simpozionuIui a fost aceea că grija faţă de natură trebuie să fie o responsabilitate a fiecăruia dintre noi, nu numai a specialiştilor în probleme de mediu.

”Transmit felicitări acestor tineri minunați și educatorilor lor, inițiatorilor și tuturor persoanelor implicate în proiectul <<Viitorul naTUrii DECIZI!>>. Acțiunea dumneavoastră are menirea  de a conștientiza românii, pe fiecare dintre noi, că ne putem aduce contribuția la protecția mediului. Îmi doresc ca și alți tineri, aflați în alte zone ale României, să vă urmeze exemplul. Felicitări!”, le-a transmis participanților ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.