Doina Pană, ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, și ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, au semnat astăzi Memorandumul de Înțelegere între Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice din România și Ministerul Mediului din Republica Coreea privind cooperarea în domeniul protecției mediului.
IMG_5248
Având în vedere bunele relații de cooperare dintre România și Republica Coreea, prin semnarea Memorandumului de Înțelegere s-a dorit aprofundarea colaborării dintre cele două țări în domeniul protecției mediului.
IMG_5262
Obiectivul Memorandumului este dezvoltarea cooperării pe termen lung în domeniul protecției mediului, pe baza de egalitate, reciprocitate și beneficiu reciproc.
IMG_5285
“Semnând acest document bilateral, statele noastre dovedesc faptul că sunt conștiente de necesitatea imperativă de a atinge o dezvoltare economică și un standard de viață mai bun bazându-se pe principiile dezvoltării durabile. Domeniile de cooperare între părți, stabilite împreună, reprezintă comandamente ale unei bune guvernări pe întreg mapamondul. Vorbim despre teme de interes major, precum măsurile de adaptare la schimbările climatice, conservarea bio-diversității și managementul ariilor protejate, reducerea și controlul poluării aerului, managementul deșeurilor, managementul calității apei, tehnologiile de mediu și educația privind protecția mediului”, a declarat ministrul delegat Doina Pană, în prezența vice-ministrului Mediului din Republica Coreea, Jeong Yeon-man și a Ambasadorului Republicii Coreea în România, E.S. Park Hyo-sung
IMG_5290