Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat joi la sedința solemnă a Guvernului României, care a avut loc în Sala Unirii, la Alba Iulia.

 

Evenimentul s-a organizat la Alba Iulia, în cinstea Centenarului Marii Uniri.

 

Şedinţa solemnă a început cu intonarea Imnului Naţional de Tudor Limbean, un copil din Vinţu de Jos. Totodată, a fost difuzat un film de prezentare a României la sărbătorirea Centenarului.

 

 În acest context, prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a anunțat că executivul a adoptat mai multe măsuri cu caracter social și economic: Instituirea „gROwth– Contul individual de economii Junior Centenar”, Acord pentru dezvoltarea domeniului construcțiilor, Acord pentru susținerea educației, înfiinţarea Societăţii Naţionale „Casa Română de Comerţ Agroalimentar UNIREA”. De asemenea, Guvernul va aproba majorarea, în medie, de cinci ori a indemnizaţiilor acordate invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război, noile măriri urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

 

După ședință, membrii executivului au vizitat Monumentul Unirii din Alba Iulia şi au avut o întrevedere cu arhiepiscopul de Alba Iulia, Irineu Pop, la finalul căreia premierul a semnat în Cartea de onoare a Cetăţii Alba Carolina.