La inițiativa ministrului Ioan Deneș, a fost organizată luni, la sediul Ministerului Apelor și Pădurilor (MAP), ședința ordinară a Comitetului Ministerial pentru Situații de Urgență (CMSU). La evenimentul condus de secretarul de stat pentru Ape, Adriana Petcu, au participat directori din cadrul M.A.P, reprezentanți ai Administrației Naționale „Apele Române”, ai Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, ai Administrației Naționale de Meteorologie și ai Hidroelectrica S.A.

 

Pe agenda de lucru a acestei ședințe a CMSU s-au  aflat analizarea și aprobarea următoarelor rapoarte:

– „Raportul privind efectele fenomenelor hidrometeorologice periculoase produse în anul 2018, măsuri întreprinse și măsuri necesare pentru diminuarea sau evitarea pagubelor în perspectivă”;

– „Raportul privind starea tehnică și funcțională a principalelor construcții hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor de pe râurile interioare și de la Dunăre, rezultată în urma verificărilor efectuate în perioada 17.09-30.11.2018”;

–  „Raportul privind starea tehnică, funcţională și de siguranță a barajelor în anul 2018”;

– „Raportul privind starea tehnică, funcţională și de siguranță a digurilor în anul 2018”;

– „Raportul privind efectele poluărilor accidentale ale apei, aerului și solului produse în anul 2018”;

– „Raportul privind incendiile de pădure și vegetație forestieră produse în anul 2018” și măsuri necesare în perspectivă pentru diminuarea numărului incendiilor de pădure și a pagubelor produse de acestea.

 

De asemenea, printre subiectele analizate au fost și estimările privind prognoza hidrometeorologică pentru următoarea perioadă.

 

La finalul întâlnirii, membrii CMSU au aprobat programul principalelor acțiuni ale Comitetului Ministerial pentru Situații de Urgență pentru anul 2019.

 

 Direcția de Comunicare