Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, s-a aflat, joi, în județul Brașov, cu ocazia deschiderii celei de a-3-a ediţii a expoziţiei FOREST ROMANIA, organizată la Zizin, comuna Tărlungeni.  

 

Tema centrală  propusă de organizatori pentru acest an este „Gestionarea durabilă a pădurilor- contribuţie activă la protejarea climei”.

 

Începând cu ora 13.00, în cadrul dezbaterilor cu tema „Provocări pentru sectorul forestier românesc, într-o lume în schimbare”, ministrul Ioan Deneș a susținut un discurs, îndemnând participanții la expoziție ca, în munca lor, să identifice soluții  cât mai viabile pentru a se respecta principiul dezvoltării și exploatării durabile a pădurii, protejarea mediului, fără a afecta viața oamenilor. Totodată, ministrul le-a transmis un mesaj de felicitare celor care activează în domeniul forestier cu ocazia Zilei Forestierului, care se aniversează la 6 septembrie.

 

Discursul integral poate fi citit aici.

 

De asemenea, la ora 15.00, demnitarul a fost prezent la Simpozionul „Asociația Administratorilor de Păduri la 15 ani de Activitate”. În mesajul transmis membrilor asociației, Ioan Deneș a subliniat importanța colaborării dintre reprezentanții celor două sisteme de administrare a pădurilor României, i-a felicitat pentru aniversarea celor 15 ani de activitate și le-a arătat disponibilitatea de a-i sprijini în activitățile care privesc o administrare eficientă a pădurii.

 

Discursul integral poate fi citit aici.

 

Expoziţia FOREST ROMANIA se desfășoară în perioada 5-7 septembrie, iar  vizitatorii au ocazia să afle ultimele noutăţi din domeniul tehnologiilor forestiere prezentate de companiile expozante, să urmărească un amplu program de demonstraţii practice, precum şi să participe la dezbateri interactive, pe teme de actualitate. În acest sens,  sunt organizate evenimente menite să informeze publicul asupra noilor tendinţe şi inovaţii în sectorul forestier. La FOREST ROMANIA participă experţi, reprezentanţi din domenii precum: cercetare, industrie, asociaţii de profil, autorităţi publice.