Deficiențele găsite de ministrul Apelor și Pădurilor în urma controlului inopinat efectuat joi, 26 aprilie, pe plajele preferate de turiști pentru petrecerea minivacanței de 1 Mai au fost remediate.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) a trimis astăzi o informare referitoare la acest aspect, document însoțit de fotografii care atestă îndeplinirea sarcinilor trasate de ministrul Ioan Deneș.

Potrivit informării, la Vama Veche s-a intervenit cu un utilaj terasier și s-a corectat profilul plajei. De asemenea, au fost inspectate cele două sectoare de plaje predate către operatorii economici și s-a constatat că acestea erau igienizate și aveau amplasate coșuri de gunoi.

Pe plaja din stațiunea Mamaia, în zona digului Melody, s-a eliminat depozitul de alge, iar profilul plajei a fost completat cu nisip. Totodată, au fost amplasate coșuri de gunoi și toalete ecologice în zona plajei încă necontractată de vreun operator economic.

Ministrul Ion Deneș l-a contactat pe directorul ABADL, Hristu Uzun, și i-a transmis că a apreciat promptitudinea cu care au acționat atât lucrătorii din subordinea sa cât și cei doi operatori economici.