Ministerul Apelor și Pădurilor, Direcția Silvică Ilfov și Centrul Local Alb București au organizat, sâmbătă, 14 aprilie 2018, o acțiune de regenerare a fondului forestier, în zona Brănești – Pădurea Pustincu, sub deviza: “Cercetașii plantează fapte bune!”.

Acțiunea a reprezentat cea mai mare mobilizare de forțe a cercetașilor de până acum și s-a desfășurat sub egida Centenarului. Peste 300 de copii din regiunea București – Ilfov au strigat la unison „Gata oricând !” la doar 15 km de București și și-au îndeplinit visul de a planta o viitoare pădure – peste 21 000 de puieți (stejar, frasin, păr și sânger), alături de specialiști din Ministerul Apelor și Pădurilor, Romsilva – Direcția Silvică Ilfov, Ocolul Silvic Brănești, Agenția pentru Protecția Mediului București și Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov.

Reprezentanții MAP au oferit fiecărui Centru Local o diplomă de onoare și un mesaj de mulțumire din partea ministrului Ioan Deneș pentru inițiativa avută, desfășurată sub deviza minunată ”Cercetașii plantează fapte bune!”.

Motive obiective m-au determinat să fiu plecat în teritoriu, azi, 14 aprilie,  și nu pot fi alături de voi, fizic, dar sunt prezent cu gândul și sufletul.  Vreau să vă mulțumesc pentru inițiativa avută, desfășurată sub deviza minunată ”Cercetașii plantează fapte bune!”, și sper ca activitatea voastră să fie un exemplu pentru toți românii care, nu doar că iubesc pădurea, natura în general, ci depun și eforturi pentru regenerarea și protejarea ecosistemelor. Vă asigur de tot respectul meu și, pentru dăruirea și implicarea voastră, am plăcerea de a vă oferi, în numele Ministerului Apelor și Pădurilor, diplome de onoare tuturor centrelor locale de cercetași implicate. Vă urez mult succes în activitățile viitoare! ”, le-au transmis copiilor reprezentanții MAP din partea ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

Apreciem eforturile Centrului Local Alb București pentru organizare, dar și implicarea celorlalte centre ce au reușit să arate copiilor cât de important este să ai grijă de natură și, în același timp, de viitor.

La evenimentul desfășurat în Luna Plantării Arborilor, alături de cercetașii Centrului Local Alb București, au mai participat copii și din Centrul Local Lupii Ageri Popești-Leordeni, Centrul Local Bucureștii Noi 1 – Cercetașii României, Centrul Local Roșu București, Centrul Local Adormirea Maicii Domnului București, Centrul Local Dimăncescu Bucureşti,  Grupul Candidat Pustnicu și Grupul Candidat Regina Sf. Rozariu Popești-Leordeni.