Ministrul apelor și pădurilor, Ioan Deneș, s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în județul Prahova, pentru a evalua pagubele produse de inundațiile din ultimele zile. Demnitarul a fost însoțit de o delegație de specialiști din cadrul ministerului, din care a făcut parte directorul general al Direcției Generale Ape din cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor (MAP), Olimpia Negru, și de directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”, Victor Sandu.

De dimineață, ministrul Ioan Deneș a participat, alături de prefectul județului Prahova, Ioana Mădălina Lupea, la sediul Prefecturii județului Prahova, la  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și la videoconferința cu prefecții, convocată de ministrul afacerilor interne, pe tema inundațiilor din ultima perioadă.

Totodată, ministrul Ioan Deneș a dispus reprezentanților Administrației Bazinale de Apă Buzău-Ialomița trimiterea unui utilaj, începând de mâine dimineață, pentru a asigura intervenția pe malul râului Cricovul, în zona localității Sângeru, și asigurarea intervenției în regim de primă urgență prin realizarea unor lucrări importante pentru reducerea riscului în zona afectată de inundațiile din zilele trecute. La Sângeru, ministrul s-a întâlnit cu autoritățile locale și cu părinții care și-au pierdut cei patru copii, luați de viitură.

Ministrul a inspectat și situaţia din Lapoş, o altă localitate din estul judeţului Prahova lovită puternic de furtunile din noaptea de vineri spre sâmbătă.

La finalul vizitei de lucru, ministrul a inspectat, la Podenii Noi, obiectivul de investiții derulat de Ministerul Apelor și Pădurilor pentru regularizarea pârâului Matiţa şi consolidarea malurilor acestuia.