Direcția Silvică Botoșani, Garda Forestieră Suceava, Instituția Prefectului Botoșani, Serviciul Paşapoarte şi Permise, Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu și Agenția de Protecție a Mediului au participat, miercuri, la un eveniment dedicat Lunii Curățeniei.

Aproximativ 50 de angajați din instituțiile menționate au plantat puieți de stejar şi cireş în Sectorul Poienița din cadrul Ocolului Silvic Flămânzi. După o scurtă şedință de instruire, în care silvicultori ai RNP Romsilva au explicat modalitatea de plantare, funcționarii au trecut la plantarea efectivă a aproximativ o mie de puieți din cele două specii pe o suprafață de peste 20 de ari, în apropierea drumului național ce face legătura cu Flămânzi.

În următorii şase – şapte ani vom reveni în zonă pentru eventualele completări, dat fiind că în jur de 10% din puieții plantați nu se vor prinde. Din punctul nostru de vedere, operațiunea a fost un succes“, a declarat ing. Marius Havriş, directorul Direcției Silvice.

După ce ultimul puiet a fost plantat, participanții au continuat cu operațiuni de ecologizare pe cele două părți ale drumului național precum şi în pădure, sacii cu gunoiul colectat fiind ulterior ridicați de silvicultori. Din păcate, acțiunea de ecologizare survine uneia similare, petrecută în urmă cu câteva zile şi efectuată de angajații Direcției Silvice, dar ale cărei efecte nu mai erau vizibile.


Prefectul județului Botoșani, Dan Şlincu, precum şi funcționarii Prefecturii s-au declarat satisfăcuți că pot aduce o contribuție la regenerarea pădurii, iar silvicultorii le-au explicat celor prezenți că rezultatele muncii lor vor fi vizibile cu adevărat în 10-15 ani.

“Ne-am bucurat de aer curat şi de faptul că am făcut ceva pentru viitorul județului, măcar la nivel micro. A fost o activitate benefică şi pentru colectivul instituțiilor implicate şi țin să mulțumesc tuturor pentru implicare“, a spus prefectul Dan Şlincu.