Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, s-a întâlnit, astăzi, la sediul instituției, cu inspectorii șefi ai Gărzilor Forestiere din țară, convocați pentru a analiza situația sectorului forestier.

 

      Demnitarul le-a spus celor prezenți că Ministerul Apelor și Pădurilor a început o activitate de consultare cu toți cei care sunt implicați în sectorul forestier. Până acum au fost patru întâlniri regionale, cu reprezentanții a 30 de județe din țară.

 

„Dumneavoastră sunteți cei care, în numele ministerului și al statului, urmăriți să fie puse în practică, în teren, tot ceea ce înseamnă respectarea legii, partea de verificare și control. De asemenea, mai aveți o componentă foarte importantă, partea de conștientizare a anumitor modificări care se fac pe zona de circuit legislativ și de implementare a anumitor norme și regulamente care apar și urmează să se pună în practică”, a spus ministrul, amintindu-le, totodată, celor prezenți că trebuie să vină și cu soluții.

       La întâlnirile din teritoriu s-a ridicat problema că, uneori, anumite abordări ale unor aspecte, pe diverse paliere, nu sunt tratate similar la nivelul tuturor Gărzilor Forestiere.

 

„E adevărat că sunteți în nouă zone diferite ale țării, dar abordarea dumneavoasteră trebuie să fie o abordare unitară. Niciuna din Gărzile Forestiere, conform legii, conform regulamentului de funcționare, nu este o entitate de sine stătătoare. Faceți parte dintr-un întreg”, le-a spus ministrul Ioan Deneș inspectorilor șefi.

       Demnitarul a subliniat faptul că acest întreg trebuie să funcționeze după proceduri foarte bine stabilite, care să asigure echidistanța în modul în care își desfășoară activitatea de verificare și control.

 

„Procedurile trebuie să fie foarte clare, să nu lăsăm, cumva, vreodată, vreo îndoială sau vreun semn de întrebare că se poate face la modul subiectiv! Știu că nu e  așa, dar trebuie să transmitem foarte clar aceste lucruri”, a adăugat ministrul Ioan Deneș.

 

        În urma discuțiilor de la București, dintre specialiștii de la Ministerul Apelor și Pădurilor și reprezentanții Gărzilor Forestiere, ministrul așteaptă concluzii și propuneri care se vor concretiza într-un proiect al cărui scop este acela de a face „mai viabil” sectorul forestier.