Ref: Participarea ministrului Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, la consultarea publică privind identificarea problemelor din domeniul pădurilor.

 

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat, sâmbătă, 24 februarie 2018, la Suceava, la o sesiune de consultări publice cu reprezentanți ai autorităților publice și factori interesați din domeniul privat, cu responsabilități în domeniul gestionării fondului forestier, în vederea evaluării problemelor din domeniu. La reuniune, au participat reprezentanți ai proprietarilor de păduri, administratori ai pădurilor, reprezentanți ai sectorului de exploatare a lemnului, ai industriei de prelucrare primară și ai industriei mobilei, din regiunile de Dezvoltare Nord-Vest. Este a doua consultare publică, după întâlnirea similară desfășurată săptămâna trecută la Bistrița, cu invitați din regiunile de dezvoltare Nord-Vest și Centru, dintr-un proces de consultări publice inițiat de Ministerul Apelor și Pădurilor.
Criza de resursă de masă lemnoasă, cu efect dublu în criza lemnului de foc și aprovizionarea cu resursă a industriei lemnului, creșterea nesustenabilă a prețului resursei de masă lemnoasă, subfinanțarea sectorului forestier, suprareglementarea activităților din domeniu sunt principalele probleme semnalate de participanții la reuniune.
„Suntem aici să identificăm, împreună, problemele cu care se confruntă acest sector strategic al României. Și nu sunt puține. De aceea, voi depune toate eforturile ca procesul consultativ, cu toți factorii responsabili, să se desfășoare eficient și cât mai rapid cu putință, pentru a veni cu soluții reale, fundamentate, care să poată fi asumate și să întrunească un consens cât mai larg”, a declarat ministrul Ioan Deneș, în cadrul dezbaterilor.
La sesiunea de la Suceava a consultărilor regionale, dintre reprezentanții Ministerului Apelor și Pădurilor și ai sectorului silvic, au participat peste 100 de oficiali din județele Suceava, Neamț, Bacău, Buzău, Botoșani, Iași și Vrancea.

 

Direcția de Comunicare