În luna iulie a anului 2016 a fost lansată noua aplicație ce vine in completarea sistemului deja existent Radarul Pădurilor. Ce oferă și cum funcționează această aplicație?

Modul de folosire al aplicației mobile

Utilizatorul ce observă în trafic un vehicul ce transportă lemn va accesa aplicația și va introduce numărului mașinii respective. Aplicația verifică acest număr în sistemul SUMAL și răspunde automat cu unul dintre cele două răspunsuri standard:
  • ​varianta I — Acest transport are cod valid (transport legal)
  • varianta II — Acest transport nu are cod valid (transport posibil ilegal).
În acest caz, trebuie apelat numărul de urgență 112 pentru a reclama respectivul transport și pentru intervenția rapidă a instituțiilor de control. În cazul în care un transportator folosește același cod pentru două transporturi succesive, cu scopul de a păcăli sistemul, iar un cetățean îl sesizează la al doilea transport, utilizatorul aplicației își poate da seama dacă datele nu coincid și poate suna la 112. Aplicația “Inspectorul Pădurii” va avea noi extensii în viitor, printre care și transmiterea automată către utilizator a unei notificări cu detalii privind intervenția în teren, în cazul transportului ilegal reclamat.

Descarcă aplicația mobilă

Aplicația (în varianta de testare) poate să fie descărcată pentru telefoanele cu sistem Android de aici iar pentru iOS de aici.
sursa: wwf.ro
sursa foto: decalex.ro